- W przepisie na gnocchi ze szparagami wykorzystujemy gnocchi dostępne w sklepie. Na rynku coraz częściej znaleźć można gotowe produkty z bardzo dobrym składem, które przyspieszają gotowanie.
- Gnocchi to takie… polskie kopytka :) Przygotowuje się je podobnie i wyglądają prawie tak samo!
Kaloryczność: 461 kcal
Czas przygotowania: 20 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegetariańska
Gnocchi ze szparagami - składniki:
- 1 ząbek czosnku
- 70 g gnocchi
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki natki pietruszki
- Szczypta pieprzu
- Szczypta soli
- 4 szparagi
- ½ opakowania (75 g) jogurtu naturalnego Skyr
Gnocchi ze szparagami - przygotowanie:
Gnocchi gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Można je również podsmażyć na patelni.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki szparagi i podsmażamy, aż zmiękną.
Dodajemy przygotowane gnocchi. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Przekładamy do miseczki.
Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i dodajemy do makaronu ze szparagami. Mieszamy i posypujemy natką pietruszki.