- Twarożek z rzodkiewką podany z pieczywem i selerem naciowym przygotujemy w zaledwie kilka minut, więc to idealny przepis na szybkie śniadanie.
- Twarożek, chociaż kojarzy się z wiosną i sezonowymi warzywami, może towarzyszyć nam przez cały rok! Warzywa możemy swobodnie wymieniać w zależności od dostępności i upodobań.
Kaloryczność: 321 kcal
Czas przygotowania: 10 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegetariańska
Twarożek z rzodkiewką podany z pieczywem i selerem naciowym - składniki:
- 75 ml jogurtu naturalnego
- Szczypta pieprzu
- 5 rzodkiewek
- Szczypta soli
- 80 g twarogu półtłustego
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego
Jak przygotować twarożek z rzodkiewką podany z pieczywem i selerem naciowym?
Twaróg mieszamy z jogurtem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę rzodkiewkę.
Podajemy z pieczywem pełnoziarnistym i selerem naciowym pokrojonym w słupki.