• Twarożek z rzodkiewką podany z pieczywem i selerem naciowym przygotujemy w zaledwie kilka minut, więc to idealny przepis na szybkie śniadanie.
  • Twarożek, chociaż kojarzy się z wiosną i sezonowymi warzywami, może towarzyszyć nam przez cały rok! Warzywa możemy swobodnie wymieniać w zależności od dostępności i upodobań.

Kaloryczność: 321 kcal

Czas przygotowania: 10 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Twarożek z rzodkiewką podany z pieczywem i selerem naciowym - składniki:

  • 75 ml jogurtu naturalnego
  • Szczypta pieprzu
  • 5 rzodkiewek 
  • Szczypta soli
  • 80 g twarogu półtłustego
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego

Jak przygotować twarożek z rzodkiewką podany z pieczywem i selerem naciowym?

Twaróg mieszamy z jogurtem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 

Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę rzodkiewkę. 

Podajemy z pieczywem pełnoziarnistym i selerem naciowym pokrojonym w słupki.