- Tabbouleh z fetą z naszego przepisu trochę różni się od oryginału, ale dzięki dodanemu serowi feta stanowić on może samodzielny posiłek, ponieważ ma więcej białka i tłuszczów.
- Jeśli chcesz, by to danie miało mniej kalorii, możesz zamienić fetę na mozzarellę light.
Kaloryczność: 378 kcal
Czas przygotowania: 15 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegetariańska
Tabbouleh z fetą - składniki:
- ½ ogórka
- 1 łyżeczka oleju lnianego
- kilka pomidorków koktajlowych
- 50 g kaszy bulgur
- 45 g sera feta
- 2 łyżki soku z cytryny
- garść mięty
- szczypta pieprzu
Tabbouleh z fetą - sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Warzywa i ser kroimy w drobną kostkę. Miętę siekamy.
W miseczce mieszamy razem wszystkie składniki.
Dodajemy olej lniany, pieprz i sok z cytryny.