• Tabbouleh z fetą z naszego przepisu trochę różni się od oryginału, ale dzięki dodanemu serowi feta stanowić on może samodzielny posiłek, ponieważ ma więcej białka i tłuszczów.
  • Jeśli chcesz, by to danie miało mniej kalorii, możesz zamienić fetę na mozzarellę light.

Kaloryczność: 378 kcal

Czas przygotowania: 15 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Tabbouleh z fetą - składniki:

  • ½ ogórka
  • 1 łyżeczka oleju lnianego
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 50 g kaszy bulgur
  • 45 g sera feta
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • garść mięty
  • szczypta pieprzu

Tabbouleh z fetą - sposób przygotowania:

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. 

Warzywa i ser kroimy w drobną kostkę. Miętę siekamy. 

W miseczce mieszamy razem wszystkie składniki. 

Dodajemy olej lniany, pieprz i sok z cytryny.