- Kanapki z pastą z łososia i jajka dostarczają wszystkich niezbędnych makroskładników, dlatego są pełnowartościowym posiłkiem.
- Nie lubisz śniadań? Badania naukowe pokazują, że osoby, które je jedzą, nie podjadają w ciągu dnia i łatwiej im pozbyć się nadmiarowych kilogramów lub utrzymać prawidłową masę ciała.
- Pamiętajmy, by w każdym posiłku znalazły się warzywa :)
Kaloryczność: 366 kcal
Czas przygotowania: 10 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: tradycyjna
Kanapki z pastą z łososia i jajka - składniki:
- 1 jajo kurze
- 2 łyżki szczypiorku
- 5 g majonezu
- garść rukoli
- 2 rzodkiewki
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego
- ½ opakowania (50g) łososia wędzonego
Kanapki z pastą z łososia i jajka - sposób przygotowania:
Jajko gotujemy na twardo, studzimy w zimnej wodzie i obieramy ze skorupki. Przekładamy do miseczki lub naczynia blendera. Dodajemy łososia, majonez, sól i pieprz.
Blendujemy na gładką masę. Dodajemy pokrojoną drobno rzodkiewkę oraz szczypiorek.
Mieszamy. Gotową pastą smarujemy pieczywo i posypujemy rukolą.