• Kanapki z pastą z łososia i jajka dostarczają wszystkich niezbędnych makroskładników, dlatego są pełnowartościowym posiłkiem. 
  • Nie lubisz śniadań? Badania naukowe pokazują, że osoby, które je jedzą, nie podjadają w ciągu dnia i łatwiej im pozbyć się nadmiarowych kilogramów lub utrzymać prawidłową masę ciała.
  • Pamiętajmy, by w każdym posiłku znalazły się warzywa :) 

Kaloryczność: 366 kcal

Czas przygotowania: 10 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: tradycyjna

Kanapki z pastą z łososia i jajka - składniki:

  • 1 jajo kurze
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 5 g majonezu
  • garść rukoli
  • 2 rzodkiewki
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego
  • ½ opakowania (50g) łososia wędzonego

Kanapki z pastą z łososia i jajka - sposób przygotowania:

Jajko gotujemy na twardo, studzimy w zimnej wodzie i obieramy ze skorupki. Przekładamy do miseczki lub naczynia blendera. Dodajemy łososia, majonez, sól i pieprz.

Blendujemy na gładką masę. Dodajemy pokrojoną drobno rzodkiewkę oraz szczypiorek.

Mieszamy. Gotową pastą smarujemy pieczywo i posypujemy rukolą.