- Bananowy pudding chia to fit wersja deseru banoffee
- Najlepiej użyć tu bardzo dojrzałych bananów, które są słodsze. Nie będzie wtedy potrzeby, żeby dodatkowo słodzić.
- Maliny możesz zamienić na inne kwaśne owoce dla przełamania słodkości banana.
Kaloryczność: 369 kcal
Czas przygotowania:10 minut
Czas chłodzenia: min. 3 godziny
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegetariańska
Bananowy pudding chia - składniki:
- ½ dojrzałego banana
- 50 g mrożonych malin
- 15 g masła orzechowego
- 10 g płatków migdałów
- ½ szklanki mleka spożywczego, 2% tłuszczu
- 15 g nasion chia
Jak przygotować bananowy pudding chia?
Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy masło orzechowe i przekładamy do słoiczka. Dodajemy nasiona chia, mleko i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Jak chia wchłonie cały płyn, dodajemy maliny i płatki migdałów.