- Twarogowe miniserniczki to łatwe do przygotowania śniadanie na słodko.
- Można przygotować je wcześniej i zabrać ze sobą na rodzinną wycieczkę lub zapakować dzieciom do szkoły, by miały zdrowe i smaczne drugie śniadanie!
- Owoce można wymieniać zależnie od sezonu.
Kaloryczność: 409 kcal
Czas przygotowania:20 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegetariańska
Twarogowe mini serniczki - składniki:
- 1 jajo kurze
- 1 łyżeczka ksylitolu
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki cynamonu
- 125 g twarogu półtłustego
- 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 kiwi
Twarogowe miniserniczki - sposób przygotowania:
Twaróg dzióbiemy widelcem, dodajemy jajko, mąkę, słodzik i mieszamy. Do masy dodajemy cynamon i proszek do pieczenia.
Mieszamy wszystko na gładką masę. Formujemy równe kulki, spłaszczamy je na desce i smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
Podajemy z pokrojonym kiwi.