• Twarogowe miniserniczki to łatwe do przygotowania śniadanie na słodko.
  • Można przygotować je wcześniej i zabrać ze sobą na rodzinną wycieczkę lub zapakować dzieciom do szkoły, by miały zdrowe i smaczne drugie śniadanie!
  • Owoce można wymieniać zależnie od sezonu. 

Kaloryczność: 409 kcal

Czas przygotowania:20 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Twarogowe mini serniczki - składniki:

  • 1 jajo kurze 
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia 
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 125 g twarogu półtłustego
  • 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 kiwi

Twarogowe miniserniczki - sposób przygotowania:

Twaróg dzióbiemy widelcem, dodajemy jajko, mąkę, słodzik i mieszamy. Do masy dodajemy cynamon i proszek do pieczenia. 

Mieszamy wszystko na gładką masę. Formujemy równe kulki, spłaszczamy je na desce i smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. 

Podajemy z pokrojonym kiwi.