• Twarożek z rzodkiewką to sztandarowe wiosenne śniadanie, kiedy w sklepach pojawią się pierwsze nowalijki.
  • Wiosenną kanapkę z twarożkiem i rzodkiewką można zabrać ze sobą na rodzinną wycieczkę i zjeść ją w czasie spaceru na łonie natury.

Kaloryczność: 434 kcal

Czas przygotowania:10 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

 Wiosenna kanapka z twarożkiem i rzodkiewką - składniki:

  • 1 bułka grahamka
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 3 rzodkiewki
  • 80 g twarogu półtłustego 
  • 10 g masła ekstra
  • Garść kiełków lucerny lub innych

Wiosenna kanapka z twarożkiem i rzodkiewką - sposób przygotowania:

Twaróg mieszamy z jogurtem, doprawiamy do smaku pieprzem.

Bułkę kroimy wzdłuż, smarujemy masłem i twarożkiem.

Dodajemy pokrojone w plasterki rzodkiewki i ulubione kiełki.