- Twarożek z rzodkiewką to sztandarowe wiosenne śniadanie, kiedy w sklepach pojawią się pierwsze nowalijki.
- Wiosenną kanapkę z twarożkiem i rzodkiewką można zabrać ze sobą na rodzinną wycieczkę i zjeść ją w czasie spaceru na łonie natury.
Kaloryczność: 434 kcal
Czas przygotowania:10 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegetariańska
Wiosenna kanapka z twarożkiem i rzodkiewką - składniki:
- 1 bułka grahamka
- 50 g jogurtu naturalnego
- 3 rzodkiewki
- 80 g twarogu półtłustego
- 10 g masła ekstra
- Garść kiełków lucerny lub innych
Wiosenna kanapka z twarożkiem i rzodkiewką - sposób przygotowania:
Twaróg mieszamy z jogurtem, doprawiamy do smaku pieprzem.
Bułkę kroimy wzdłuż, smarujemy masłem i twarożkiem.
Dodajemy pokrojone w plasterki rzodkiewki i ulubione kiełki.