- Kanapki z masłem orzechowym i dżemem są odpowiednio zbilansowane pod względem zawartości makroskładników i mogą być traktowane jako drugie śniadanie lub posiłek po treningu
- Najlepiej wybrać dobrej jakości chleb na zakwasie, masło orzechowe ze 100% orzechów i dżem bez dodatku cukru, by mieć pewność, że nasz posiłek nie zawiera zbędnych wypełniaczy
Kaloryczność: 337 kcal
Czas przygotowania: 5 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegańska
Kanapki z masłem orzechowym i dżemem - składniki:
2 łyżeczki (30g) dżemu wiśniowego bez dodatku cukru
20g masła orzechowego
2 kromki chleba pełnoziarnistego
Jak przygotować kanapki z masłem orzechowym i dżemem?
Pieczywo tostujemy w tosterze lub na suchej patelni. Smarujemy masłem orzechowym i dżemem bez cukru.