• Kanapki z masłem orzechowym i dżemem są odpowiednio zbilansowane pod względem zawartości makroskładników i mogą być traktowane jako drugie śniadanie lub posiłek po treningu
  • Najlepiej wybrać dobrej jakości chleb na zakwasie, masło orzechowe ze 100% orzechów i dżem bez dodatku cukru, by mieć pewność, że nasz posiłek nie zawiera zbędnych wypełniaczy

Kaloryczność: 337 kcal

Czas przygotowania: 5 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegańska

Kanapki z masłem orzechowym i dżemem - składniki:

2 łyżeczki (30g) dżemu wiśniowego bez dodatku cukru

20g masła orzechowego

2 kromki chleba pełnoziarnistego

Jak przygotować kanapki z masłem orzechowym i dżemem?

Pieczywo tostujemy w tosterze lub na suchej patelni. Smarujemy masłem orzechowym i dżemem bez cukru.