• Pyszny i zdrowy pomysł na makaron
  • Przepis na szybką kolację

Kaloryczność: 421 kcal

Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania makaronu: 7-10 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: semiwegetariańska (z wykorzystaniem ryb)

Makaron z łososiem, porem i koperkiem - składniki:

  • Czosnek - 1 ząbek
  • Łosoś, świeży - 100 g
  • Makaron pełnoziarnisty - 30 g
  • Por - 1/2 (70 g)
  • Pieprz czarny - 3 szczypty
  • Masło klarowane - 1 łyżeczka
  • Koper, świeży, posiekany - 5 łyżeczek (20 g)

Makaron z łososiem, porem i koperkiem - przepis:

  • Makaron gotujemy al dente.
  • Łososia pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 st. przez 7-10 min.
  • Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła klarowanego, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojonego w talarki pora i podsmażamy do miękkości.
  • Dodajemy makaron, plasterki łososia i dokładnie mieszamy.
  • Przekładamy na talerz, przyprawiamy do smaku pieprzem i obficie posypujemy koperkiem