- Pyszny i zdrowy pomysł na makaron
- Przepis na szybką kolację
Kaloryczność: 421 kcal
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania makaronu: 7-10 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: semiwegetariańska (z wykorzystaniem ryb)
Makaron z łososiem, porem i koperkiem - składniki:
- Czosnek - 1 ząbek
- Łosoś, świeży - 100 g
- Makaron pełnoziarnisty - 30 g
- Por - 1/2 (70 g)
- Pieprz czarny - 3 szczypty
- Masło klarowane - 1 łyżeczka
- Koper, świeży, posiekany - 5 łyżeczek (20 g)
Makaron z łososiem, porem i koperkiem - przepis:
- Makaron gotujemy al dente.
- Łososia pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 st. przez 7-10 min.
- Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła klarowanego, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojonego w talarki pora i podsmażamy do miękkości.
- Dodajemy makaron, plasterki łososia i dokładnie mieszamy.
- Przekładamy na talerz, przyprawiamy do smaku pieprzem i obficie posypujemy koperkiem