Wartości odżywcze: kalorie - 407 kcal; białko - 25,26 g; tłuszcze - 14,86 g; węglowodany - 49,71 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 15 min

Łosoś pieczony w porach - składniki:

  • limonka
  • 100 gram świeżego łososia
  • 5 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1/2 pora (70 g)
  • 40 g ryżu brązowego
  • 2 łyżeczki świeżego kopru

Jak zrobić łososia pieczonego w porach?

  • Łososia myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Pora myjemy i przekrajamy na połówki.
  • W naczyniu żaroodpornym układamy pokrojonego pora, łososia i pomidorki.
  • Całość posypujemy posiekanym koperkiem i skrapiamy sokiem z limonki.
  • Pieczemy ok. 10 min w temp. 180 st.
  • Podajemy z ugotowanym według instrukcji ryżem.