Wartości odżywcze: kalorie - 458 kcal; białko - 29,73 g; tłuszcze - 18,16 g; węglowodany - 47,03 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 15 min

Pizza na tortilli - składniki:

  • 2 łyżki parmezanu (16 g)
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 
  • 1/3 papryki czerwonej
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka tymianku
  • garść rukoli
  • 65 g sera mozzarella light
  • 1 tortilla pełnoziarnista

Jak zrobić pizzę na tortilli?

Tortillę kładziemy na blaszce do pieczenia, smarujemy koncentratem pomidorowym i posypujemy ziołami.

Wykładamy na wierzch plastry mozzarelli, pokrojoną w kostkę paprykę i posypujemy parmezanem.

Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż sery się rozpuszczą.

Gotową pizzę posypujemy rukolą.