Wartości odżywcze: kalorie - 400 kcal; białko - 23,95 g; tłuszcze - 8,14 g; węglowodany - 61,32 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 20 min

Burger z tofu - składniki:

  • 90 g tofu naturalnego
  • łyżka szczypiorku
  • 20 g otrębów orkiszowych
  • 2 łyżeczki liści z natki pietruszki
  • łyżeczka sosu sojowego
  • papryka wędzona, imbir oraz sól i pieprz do smaku

Jak zrobić burgera z tofu?

Tofu odciskamy z nadmiaru płynu. Rozdrabniamy je widelcem, dodajemy otręby, sos sojowy, natkę pietruszki i szczypiorek.

Dodajemy przyprawy i mieszamy, po czym formujemy z nich burgery.

Pieczemy je w piekarniku przez ok 15 min w temp. 180 st.

Gdyby masa była zbyt rzadka, dodajemy więcej otrębów.