Wartości odżywcze: kalorie - 396 kcal; białko - 19,2 g; tłuszcze - 18,41 g; węglowodany - 41,87 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania 25 min

Sałatka z kaszy jaglanej z fasolką szparagową - składniki:

  • jajko
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 30 g kaszy jaglanej
  • 2 łyżeczki mięty pieprzowej 
  • pół ogórka
  • łyżka oliwy z oliwek 
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżeczki natki pietruszki
  • 20 g sera mozzarella light

Jak zrobić sałatkę z kaszy jaglanej z fasolką szparagową?

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

Jajko gotujemy na twardo.

Fasolkę gotujemy.

Ogórka obieramy i kroimy w półplasterki, pomidorki przekrajamy na pół, a mozzarellę w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, miętę, sól pieprz i oliwę, ponownie mieszamy.