Wartości odżywcze: kalorie - 396 kcal; białko - 19,2 g; tłuszcze - 18,41 g; węglowodany - 41,87 g
Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania 25 min
Sałatka z kaszy jaglanej z fasolką szparagową - składniki:
- jajko
- 100 g fasolki szparagowej
- 30 g kaszy jaglanej
- 2 łyżeczki mięty pieprzowej
- pół ogórka
- łyżka oliwy z oliwek
- 5 pomidorków koktajlowych
- 3 łyżeczki natki pietruszki
- 20 g sera mozzarella light
Jak zrobić sałatkę z kaszy jaglanej z fasolką szparagową?
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Jajko gotujemy na twardo.
Fasolkę gotujemy.
Ogórka obieramy i kroimy w półplasterki, pomidorki przekrajamy na pół, a mozzarellę w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, miętę, sól pieprz i oliwę, ponownie mieszamy.