Wartości odżywcze: kalorie - 433 kcal; białko - 27,56 g; tłuszcze - 21,44 g; węglowodany - 32,74 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 min

Śniadaniowy wrap z jajkiem - składniki

  • 2 jajka
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 40 g sera mozzarella light
  • garść szpinaku
  • placek tortilli pełnoziarnistej

Jak zrobić śniadaniowy wrap z jajkiem?

Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażamy posiekaną w drobną kostkę cebulkę. Przyprawiamy ją solą i pieprzem. Po chwili dodajemy jajka i robimy jajecznicę.

Na tortillę nakładamy szpinak, przygotowaną jajecznicę i ser mozzarella.

Tortillę zwijamy do postaci wrapa i podgrzewamy na suchej patelni z każdej strony, aby się zarumieniła (najpierw kładziemy ją na patelni od strony "łączenia", aby nic się nie rozpadło).

Gotową tortillę przekrajamy na pół.