Wartości odżywcze: kalorie - 433 kcal; białko - 27,56 g; tłuszcze - 21,44 g; węglowodany - 32,74 g
Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 min
Śniadaniowy wrap z jajkiem - składniki
- 2 jajka
- 1/2 cebuli
- 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 40 g sera mozzarella light
- garść szpinaku
- placek tortilli pełnoziarnistej
Jak zrobić śniadaniowy wrap z jajkiem?
Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażamy posiekaną w drobną kostkę cebulkę. Przyprawiamy ją solą i pieprzem. Po chwili dodajemy jajka i robimy jajecznicę.
Na tortillę nakładamy szpinak, przygotowaną jajecznicę i ser mozzarella.
Tortillę zwijamy do postaci wrapa i podgrzewamy na suchej patelni z każdej strony, aby się zarumieniła (najpierw kładziemy ją na patelni od strony "łączenia", aby nic się nie rozpadło).
Gotową tortillę przekrajamy na pół.