Wartości odżywcze: kalorie - 445 kcal; białko - 20,9 g; tłuszcze - 9,3 g; węglowodany - 68,04 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 15 min

Fasolka po bretońsku w wersji fit - składniki

  • 1/2 cebuli
  • ząbek czosnku
  • 1/2 łyżki oleju rzepakowego
  • liść laurowy 
  • 2/3 łyżeczki majeranku
  • 110 g fasoli konserwowej, odsączonej
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego (60 g)
  • 2/3 łyżeczki ziela angielskiego
  • 200 ml passaty

Jak zrobić fasolkę po bretońsku w wersji fit?

Fasolę płuczemy z zalewy.

Na oleju podsmażamy czosnek i cebulę. Dodajemy przyprawy, fasolę i passatę. Dusimy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

Podajemy z pieczywem i dużą ilością świeżej natki pietruszki.