Wartości odżywcze: kalorie - 445 kcal; białko - 20,9 g; tłuszcze - 9,3 g; węglowodany - 68,04 g
Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 15 min
Fasolka po bretońsku w wersji fit - składniki
- 1/2 cebuli
- ząbek czosnku
- 1/2 łyżki oleju rzepakowego
- liść laurowy
- 2/3 łyżeczki majeranku
- 110 g fasoli konserwowej, odsączonej
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego (60 g)
- 2/3 łyżeczki ziela angielskiego
- 200 ml passaty
Jak zrobić fasolkę po bretońsku w wersji fit?
Fasolę płuczemy z zalewy.
Na oleju podsmażamy czosnek i cebulę. Dodajemy przyprawy, fasolę i passatę. Dusimy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Podajemy z pieczywem i dużą ilością świeżej natki pietruszki.