Wartości odżywcze: kalorie – 332 kcal; białko – 25,67 g; tłuszcze – 13,74 g; węglowodany – 29,88 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 30 min

Muffiny jajeczne z szynką – składniki

  • 2 jajka
  • 80 g brokułów
  • 3 łyżeczki bazylii suszonej
  • 2 szczypty pieprzu
  • 1/3 łyżeczki soli 
  • 2 plasterki (30 g) szynki wieprzowej
  • 2 łyżki mąki pszennej

Jak zrobić muffiny jajeczne z szynką?

Brokuły gotujemy al dente. W miseczce rozbijamy jajka, dodajemy pokrojone brokuły oraz szynkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, suszoną bazylią.

Przelewamy do foremek (najlepsze będą sylikonowe) i pieczemy w 180 st. przez ok. 15-20 min