Wartości odżywcze: kalorie - 324 kcal; białko - 21,26 g; tłuszcze - 16,32 g; węglowodany - 25,6 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 15 min

Omlet z wędliną - składniki

  • 2 jajka
  • 2 garście świeżej bazylii
  • 1/2 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • łyżeczka suszonego oregano
  • 2 szczypty pieprzu
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • garść rukoli
  • 2 plastry szynki z indyka
  • 1 i 1/3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej

Jak zrobić omlet z wędliną?

Jajka mieszamy z mąką i przyprawami. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody lub mleka (ok. 40 ml).

Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy omlet na złoto z obu stron. Przekładamy na talerz, układamy na nim plasterki wędliny i składamy go na pół. Podajemy z warzywami.