Wartości odżywcze: kalorie - 407 kcal; białko - 29,48 g; tłuszcze - 17,72 g; węglowodany - 36,04 g
Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 30 min
Filet z pstrąga z porem i tymiankiem - składniki
- 1/3 brokuła
- łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 pora
- 2 szczypty pieprzu
- 100 g pstrąga
- 1/3 łyżeczki soli
- 10 g świeżego tymianku
- ziemniak
- plasterek cytryny
Jak zrobić filet z pstrąga z porem i tymiankiem?
Filet z pstrąga myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą, tymiankiem i pieprzem. Pora kroimy w talarki.
Na papierze do pieczenia układamy rybę oraz pora i zawijamy papier w kształt cukierka. Tak przygotowaną rybę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. na mniej więcej 20 minut.
W tym czasie gotujemy ziemniak i brokuł (można użyć mrożonego). Upieczoną rybę podajemy z warzywami i plasterkiem cytryny.