Wartości odżywcze: kalorie - 407 kcal; białko - 29,48 g; tłuszcze - 17,72 g; węglowodany - 36,04 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 30 min

Filet z pstrąga z porem i tymiankiem - składniki

  • 1/3 brokuła
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 pora
  • 2 szczypty pieprzu
  • 100 g pstrąga
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 10 g świeżego tymianku
  • ziemniak
  • plasterek cytryny

Jak zrobić filet z pstrąga z porem i tymiankiem?

Filet z pstrąga myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą, tymiankiem i pieprzem. Pora kroimy w talarki.

Na papierze do pieczenia układamy rybę oraz pora i zawijamy papier w kształt cukierka. Tak przygotowaną rybę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. na mniej więcej 20 minut.

W tym czasie gotujemy ziemniak i brokuł (można użyć mrożonego). Upieczoną rybę podajemy z warzywami i plasterkiem cytryny.