Wartości odżywcze: kalorie - 407 kcal; białko - 15,98 g; tłuszcze - 17,1 g; węglowodany - 51,88 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 min

Komosanka z wiśniami - składniki

  • 10 g orzechów włoskich
  • łyżeczka ksylitolu
  • 1/2 łyżki masła orzechowego
  • 200 ml mleka 2%
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 100 g wiśni
  • 30 g komosy ryżowej (quinoa)

Jak zrobić komosankę z wiśniami?

Komosę płuczemy, przekładamy do garnka i zalewamy mlekiem. Dodajemy słodzik i cynamon. Gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn.

Przekładamy do miseczki, dodajemy wiśnie, masło orzechowe i posiekane orzechy.