Wartości odżywcze: kalorie – 405 kcal; białko – 20,83 g; tłuszcze – 15,7 g; węglowodany – 45,11 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 15 min

Makaron ze strączków z pesto i parmezanem – składniki

  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 1 i 1/4 garści rukoli
  • 2 i 1/2 łyżki świeżo startego parmezanu
  • 4 łyżki odsączonej ciecierzycy z puszki
  • 1 i 1/2 łyżki gotowego zielonego sosu pesto
  • 40 g makaronu z soczewicy

Jak zrobić makaron ze strączków z pesto i parmezanem?

Makaron z soczewicy gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. UWAGA! Łatwo go rozgotować.

Ciecierzycę płuczemy z zalewy. Ugotowany makaron mieszamy z pesto, ciecierzycą, przekrojonymi na pół pomidorkami i rukolą. Posypujemy parmezanem. Przyprawiamy do smaku pieprzem (nie dodajemy soli, bo pesto i ser mają jej wystarczająco).