Wartości odżywcze: kalorie - 368 kcal; białko - 23,92 g; tłuszcze - 20,21 g; węglowodany - 23,94 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 min

Jajecznica z wędliną z indyka i pomidorem - składniki

  • 2 jajka
  • 1/2 cebuli
  • pomidor
  • 2 plastry szynki z indyka
  • 10 g masła
  • kromka chleba pełnoziarnistego

Jak zrobić jajecznicę z wędliną z indyka i pomidorem?

Cebulę kroimy w pióra, zaś pomidora w kostkę. Na patelni warzywa podsmażamy na maśle.

Wbijamy jajka, dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę, solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji. Podajemy z pieczywem pełnoziarnistym.