Wartości odżywcze: kalorie - 349 kcal; białko - 18,4 g; tłuszcze -  21,35 g; węglowodany - 21,07 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 min

Azjatycka jajecznica z awokado - składniki

jajko
1/4 awokado
1/2 łyżki oliwy z oliwek
1 i 2/3 łyżeczki pietruszki, natka
5 pomidorków koktajlowych
łyżeczka sosu sojowego
kromka chleba pełnoziarnistego

Jak zrobić azjatycką jajecznicę z awokado?

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy jajka, sos sojowy i szybko mieszamy. Smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji.

Zdejmujemy z patelni. Podajemy z plasterkami awokado, pomidorkami i chlebem pełnoziarnistym. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Przyprawiamy pieprzem do smaku