Wartości odżywcze: kalorie - 363 kcal; białko - 21,9 g; tłuszcze - 12,15 g; węglowodany - 44,88 g
Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 40 min
Sałatka ziemniaczana z makrelą - składniki
100 g fasolki szparagowej
1/4 cebuli
70 g makreli
1 łyżeczka musztardy
2 szczypty pieprzu
2 i 1/2 łyżeczki koperku
1 i 2/3 łyżki soku z cytryny
2 ziemniaki
Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną z makrelą?
Ziemniaki myjemy, gotujemy do miękkości (uważamy by ich nie rozgotować) i studzimy.
Kroimy ziemniaki na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Fasolkę szparagową gotujemy al dente, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Cebulę siekamy.
Rybę dzielimy w dłoniach na mniejsze kawałki i wyjmujemy ości.
Przygotowujemy dressing:
Sok z cytryny mieszamy z musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Mieszamy z sałatką i posypujemy posiekanym koperkiem.