Wartości odżywcze: kalorie - 453 kcal; białko - 31,23 g; tłuszcze - 15,37 g; węglowodany - 49,36 g
Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 30 min
Kaszotto z grzybami i wołowiną - składniki
10 g borowików suszonych
1/2 cebuli
1 łyżka oliwy z oliwek
1 szczypta pieprzu
1 łyżeczka tymianku
2 łyżeczki sosu sojowego
1/6 łyżeczki soli
100 g wołowiny, polędwicy
50 g kaszy jęczmiennej pęczak
3 pieczarki
Jak zrobić kaszotto z grzybami i wołowiną?
Borowiki zalewamy wrzątkiem i czekamy, aż napęcznieją (nie odlewamy wody po moczeniu).
Mięso kroimy i marynujemy w sosie sojowym.
Kaszę gotujemy al dente.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pieczarki, cebulę i tymianek.
Borowiki kroimy w paski i dodajemy na patelnię. Dodajemy mięso i ugotowaną kaszę. Podlewamy wodą pozostałą po moczeniu grzybów. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.