Cube HTF-610DSN7 to ciekawie zaprojektowane, czterodrzwiowe urządzenie w rozmiarze XXL ze specjalnymi strefami pozwalającymi dłużej utrzymać świeżość przechowywanych produktów i autorskim systemem antybakteryjnym ABT. Haier twierdzi, że potrafi on usunąć aż 99,9% bakterii.

Wielką ciekawostką jest to, że przy standardowych wymiarach lodówki udało się wygospodarować aż 20% więcej miejsca do przechowywania żywności. Dzięki temu możemy zrobić dużo większe zakupy niż zwykle, ale nie trzeba się obawiać, że cokolwiek się zmarnuje. Wszystko dzięki technologii Fresher Techs pozwalającej produktom zamkniętym w lodówce zachować świeżość i smak.

Haier Cube HTF-610DSN7 - świeżość w rozmiarze XXLHaier Cube HTF-610DSN7 - świeżość w rozmiarze XXL Fot. Haier

Lodówkę podzielono na kilka praktycznych stref.

Pierwsza z nich to Moisture Zone przeznaczonej do przechowywania warzyw i owoców. Te delikatne produkty nie tracą nic ze świeżości dzięki zaawansowanej technologii HCS pozwalającej na utrzymanie stałej wilgotności na poziomie 90% oraz cyrkulacji chłodnego powietrza. Dzięki temu w szufladzie do przechowywania owoców i warzyw nigdy nie skrapla się woda.

Druga strefa, nosząca nazwę Dry Zone, której utrzymywana jest wilgotność na poziomie poniżej 45%, jest idealna do przechowywania nabiału, mięsa oraz ryb.

Haier Cube HTF-610DSN7 - świeżość w rozmiarze XXLHaier Cube HTF-610DSN7 - świeżość w rozmiarze XXL Fot. Haier

Bardzo ciekawym rozwiązaniem jest trzecia strefa, czyli Switch Zone, która jest hybrydą chłodziarki i zamrażarki. Użytkownik może sam zdecydować, czy w wyznaczonej strefie produkty będą chłodzone czy zamrażane. Do dyspozycji mamy temperatury z zakresu +5°C do -18°C. Ustawienie oczekiwanej temperatury jest niezwykle proste dzięki przejrzystemu panelowi znajdującemu się na drzwiach lodówki.

Lodówka Cube HTF-610DSN7W posiada system antybakteryjny ABT, który redukuje ilość bakterii w powietrzu przepływającym w lodówce, zachowując smaki żywności i wydłużając czas jej przechowywania. Do eliminacji bakterii wykorzystywane jest światło ultrafioletowe aktywizujące reakcję fotokatalizy, która bardzo skutecznie obniża namnażanie się bakterii w powietrzu krążącym wewnątrz komór lodówki. Haier twierdzi, że potrafi on usunąć aż 99,9% bakterii.

Innym systemem wspomagającym użytkownika jest system No Frost, zapobiegający powstawaniu szronu w chłodziarko-zamrażarce. Podczas odszraniania ciepłe powietrze nie przedostaje się do zamrażarki, co chroni zamrożoną żywność i zapobiega stratom energii.

W lodówce Haier zastosowano kompresor inwerterowy. Jego zaletami są niskie wibracje w trakcie pracy, wysoka wydajność oraz niskie zużycie prądu.

Po otwarciu drzwi lodówki jej wnętrze oświetlają diody ledowe. Inteligentnemu i progresywnemu oświetleniu zawdzięczamy doskonałą widoczność wszystkich produktów w lodówce.