Dla 6 osób, przygotowanie: 50 minut

Sałatka z buraków z grejpfrutem i kozim serem - składniki

700 g buraków
czerwony grejpfrut
100 g twardego koziego sera
60 g pokruszonych migdałów
kilka listków koperku
oliwa
sól
pieprz

Sałatka z buraków z grejpfrutem i kozim serem - sposób przygotowania

Buraki w skórkach gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy, kroimy w paski. Grejpfrut obieramy, dzielimy na cząstki, zdejmujemy z nich skórkę, każdą cząstkę przekrawamy na 2-3 kawałki. Ser kruszymy. Mieszamy buraki, grejpfrut, ser i migdały, skrapiamy oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dekorujemy koperkiem. Odstawiamy na 15 minut, by smaki się połączyły.