Do przygotowania widowiska rozgrywającego się na stołach i talerzach gości użyto technologii mapowania i projekcji 3D. Dzięki temu stały się one miejscem niebywałego widowiska bawiącego zarówno dzieci, jak i dorosłych. W zależności od wybranych potraw, przystawek i deserów na stole wyświetlana jest animacja pokazująca, „jak one powstają".

Mali szefowie kuchni uwijają się, zbierając warzywa, łapiąc owoce morza lub tocząc śnieżne kule. Trafiają one na talerze i tak powstaje wirtualna potrawa, która następnie jest zastępowana identyczną, przynoszoną przez kelnera. Wszystko to dzieje się przy akompaniamencie śmiechów i odgłosów zachwytu klientów.

Jedną z najbardziej niesamowitych części każdego pokazu kulinarnego jest podglądanie kreatywności, jaką wykazują się szefowie kuchni, zanim potrawa pojawi się na stole. Po wielu miesiącach pracy przy naszych komputerach i pracą nad animacjami powstają widowiska z pysznym jedzeniem dostosowanym do naszych projekcji. To prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów! – piszą twórcy Le Petit Chef na swoim Facebooku.

Restauracje zaskakują swoich gości pokazami tematycznymi. Dzięki nim można wybrać się w podróż dookoła świata, poznając rozmaite ciekawostki na temat potraw, przypraw, obyczajów i historii odwiedzanych regionów lub zobaczyć fragment rafy koralowej. W szczególne dni, takie jak np. walentynki, możecie być pewni, że na waszych talerzach nie zabraknie serduszek.

Wciągające doznania kulinarne w Le Petit Chef

 

Pięciodaniowy posiłek w Le Petit Chef kosztuje od 50 do 110 funtów. Na cenę ma wpływ zawartość posiłków oraz lokalizacja restauracji. W tej chwili na całym świecie znajduje się 35 punktów. Największa ich liczba zlokalizowana jest w Niemczech i tam też jest centrala firmy. Twórcy restauracji zapowiadają rozwój swojej sieci.