Fine Dining w przystępnej cenie 

Dining Week to festiwal, bez którego trudno już wyobrazić sobie restauracyjną mapę Polski. Od 6 do 31 lipca Goście będą mogli skosztować ponad 400 popisowych dań nawet o 50 proc. taniej. To świetna okazja, by poznać polskie restauracje fine dining, wyróżnione w międzynarodowych przewodnikach kulinarnych, ale również te, które zdobyły uznanie podczas festiwalu Restaurant Week. Organizatorom zależy, by udowodnić gościom, że doświadczanie prawdziwej, wybitnej sztuki kulinarnej wszystkimi zmysłami nie musi koniecznie oznaczać garnituru, eleganckiej sukienki i stolika z perfekcyjnie wyprasowanym, śnieżnobiałym obrusem. 

JEDNĄ Z RESTAURACJI BIORĄCYCH UDZIAŁ W LETNIEJ EDYCJI FINE DINING JEST MONO PATISSERIE & BISTRO 5JEDNĄ Z RESTAURACJI BIORĄCYCH UDZIAŁ W LETNIEJ EDYCJI FINE DINING JEST MONO PATISSERIE & BISTRO 5 MATERIAŁY PRASOWE

Amuse-bouche, czyli festiwalowe niespodzianki 

Podczas lipcowej edycji na gości dodatkowo czekają niespodzianki smakowe wykreowane przez najlepszych szefów kuchni w Polsce. Amuse-bouche będą wstępem do trzy- lub pięciodaniowej uczty. 

Fine Dining w siedmiu miastach 

W festiwalu bierze udział ponad 100 słynnych restauracji w siedmiu największych aglomeracjach: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, Silesii, Szczecinie i Trójmieście. 

Wśród festiwalowych bohaterów warszawski Belvedere Łazienki Królewskie, Elixir by Dom Wódki, The Lobster House, inAzia czy Port Royal MINI. W Krakowie m.in. Filipa 18 Food Wine Art, na Śląsku MONO Patisserie & Bistro, we Wrocławiu Forum Kulinarne, w Trójmieście Mercato, podczas gdy Poznań kusi menu In by Splawski. 

JEDNĄ Z RESTAURACJI BIORĄCYCH UDZIAŁ W LETNIEJ EDYCJI FINE DINING JEST MONO PATISSERIE & BISTROJEDNĄ Z RESTAURACJI BIORĄCYCH UDZIAŁ W LETNIEJ EDYCJI FINE DINING JEST MONO PATISSERIE & BISTRO MATERIAŁY PRASOWE

Liczba miejsc ograniczona 

Aby móc rozkoszować się kulinarną ucztą w promocyjnych cenach, konieczne jest dokonanie rezerwacji stolika przez stronę  www.DiningWeek.pl. Znajdziecie tam również festiwalowe menu. Każda restauracja przygotowała dwie różne opcje, więc znajdą dla siebie coś zarówno wielbiciele dań mięsnych, jak i kuchni wegetariańskiej. Consome z kiszonych pomidorów malinowych, cappuccino z homara, creme brûlée z gęsich wątróbek, frozen Pavlova, tatar wołowy z plastycznym żółtkiem i smażonymi kaparami czy kotlet z dzika z sosem jałowcowym to tylko kilka pozycji, które mogą oczarować kubki smakowe i pobudzić wyobraźnię. Liczba miejsc i najlepszych stolików jest ograniczona, więc zdecydowanie nie warto czekać do ostatniej chwili z rezerwacją.

JEDNĄ Z RESTAURACJI BIORĄCYCH UDZIAŁ W LETNIEJ EDYCJI FINE DINING JEST FILIPA 18 FOOD WINE ARTJEDNĄ Z RESTAURACJI BIORĄCYCH UDZIAŁ W LETNIEJ EDYCJI FINE DINING JEST FILIPA 18 FOOD WINE ART MATERIAŁY PRASOWE