Wartości odżywcze: kalorie - 366 kcal; białko - 16,27 g; tłuszcze - 7,64 g; węglowodany - 61,07 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 min

Pasta z ciecierzycy i oliwek podawana z pieczywem i warzywami - składniki

  • 7 czarnych oliwek bez pestek
  • 100 g odsączonej ciecierzycy z puszki
  • 2 szczypty pieprzu
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego
  • 2 marchewki
  • 1/2 żółtej papryki

Jak zrobić pastę z ciecierzycy i oliwek podawaną z pieczywem i warzywami?

Ciecierzycę płuczemy z zalewy i przekładamy do naczynia blendera. Dodajemy oliwki, przyprawiamy pieprzem i blendujemy na gładką masę.

Pieczywo smarujemy pastą. Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami.