Wartości odżywcze: kalorie - 398 kcal; białko - 21,21 g; tłuszcze - 23,94 g; węglowodany - 26,48 g
Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 min
Omlet owsiany z serem feta - składniki
- 2 jajka
- 1/2 łyżki oliwy z oliwek
- 20 g płatków owsianych
- 2 szczypty pieprzu
- łyżeczka suszonego rozmarynu
- garść rukoli
- 1/6 łyżeczki soli
- 30 g sera feta
Jak zrobić omlet owsiany z serem feta?
Jajka wbijamy do miski, dodajemy do nich płatki owsiane (lub mąkę owsianą), sól, pieprz i ulubione zioła, np. rozmaryn. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wlewamy masę i smażymy na złoty kolor z obu stron. Zdjęty z patelni omlet posypujemy pokruszonym serem i podajemy z rukolą.