Wartości odżywcze: kalorie - 398 kcal; białko - 21,21 g; tłuszcze - 23,94 g; węglowodany - 26,48 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 min

Omlet owsiany z serem feta - składniki

  • 2 jajka
  • 1/2 łyżki oliwy z oliwek
  • 20 g płatków owsianych
  • 2 szczypty pieprzu
  • łyżeczka suszonego rozmarynu
  • garść rukoli
  • 1/6 łyżeczki soli
  • 30 g sera feta

Jak zrobić omlet owsiany z serem feta? 

Jajka wbijamy do miski, dodajemy do nich płatki owsiane (lub mąkę owsianą), sól, pieprz i ulubione zioła, np. rozmaryn. Wszystko dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wlewamy masę i smażymy na złoty kolor z obu stron. Zdjęty z patelni omlet posypujemy pokruszonym serem i podajemy z rukolą.