Wartości odżywcze: kalorie - 348 kcal; białko - 16,16 g; tłuszcze - 11,13 g; węglowodany - 49,78 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 min

Kanapki z pastą z zielonego groszku i warzywami - składniki

  • ząbek czosnku
  • 100 g zielonego, mrożonego groszku
  • 1 i 2/3 łyżeczki natki pietruszki
  • 3 szczypty czarnego pieprzu
  • 1/3 łyżeczki soli
  • garść rukoli
  • 2 kromki chleb pełnoziarnistego
  • 1/2 ogórka
  • 10 g masła

Jak zrobić kanapki z pastą z zielonego groszku i warzywami

Groszek rozmrażamy - najlepiej zalać go wrzątkiem i zostawić na kilka minut. Przekładamy do naczynia blendera, dodajemy czosnek, natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Całość blendujemy na gładką masę, w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.

Kromki chleba smarujemy masłem, następnie pastą z groszku. Na koniec układamy na nich pokrojony w plasterki ogórek. Całość posypujemy rukolą.