Wartości odżywcze: kalorie - 404 kcal; białko - 23,3 g; tłuszcze: 12,7 g; węglowodany - 55,54 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 20 min

Makaron z tofu i fasolką - składniki

90 g tofu tradycyjnego, wędzonego
ząbek czosnku
30 g makaronu pełnoziarnistego świderki
1 i 2/3 łyżeczki pietruszki, natka
łyżeczka tymianku
150 g fasolki szparagowej żółtej

Jak zrobić makaron z tofu i fasolką?

Fasolkę i makaron gotujemy al dente.

Tofu kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Dodajemy rozdrobniony czosnek, podsmażamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Zalewamy pomidorami z puszki.

Na patelnię dodajemy ugotowaną fasolkę oraz makaron. Całość mieszamy i posypujemy natką pietruszki.