Przepis pochodzi z jadłospisu na każdy dzień tygodnia, który znajdziesz tutaj.

Wartości odżywcze: kalorie - 393 kcal; białko - 21,14 g; tłuszcze - 15,6 g; węglowodany - 48,09 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 30 min

Kasza bulgur z mozzarellą i suszonymi pomidorami - składniki

10 g orzechów włoskich
2 marchewki
2 szczypty pieprzu
2/3 łyżeczki rozmarynu
1/2 sztuki mozzarelli light
1/6 łyżeczki soli
40 g kaszy bulgur
3 plastry pomidora suszonego (z oleju)

Jak zrobić kaszę bulgur z mozzarellą i suszonymi pomidorami?

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

Gdy kasza będzie gotowa, odlewamy nadmiar wody, dodajemy do tego samego garnka pokrojone w paski suszone pomidory, pokrojoną w półplasterki marchew i przyprawy.

Podduszamy, aż marchew zmięknie. W razie potrzeby możemy dodać odrobinę wody. Pod koniec dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę i posiekane orzechy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.