Wartości odżywcze: kalorie – 379 kcal; białko – 29,04 g; tłuszcze – 11,65 g; węglowodany – 42,37 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 20 min

Makaron z indykiem i fasolką – składniki

ząbek czosnku
100 g mięsa z piersi indyka
40 g makaronu świderki
1 łyżka oliwy z oliwek
1 i 2/3 łyżki pietruszki (natka)
1 łyżeczka tymianku
150 g fasolki szparagowej

Jak zrobić makaron z indykiem i fasolką?

Mięso kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie.

Dodajemy rozdrobniony czosnek i podsmażamy razem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Fasolkę oraz makaron gotujemy al dente.

Na patelnię dodajemy pokrojoną fasolkę. Całość mieszamy z makaronem. Posypujemy natką pietruszki.