Wartość odżywcza: kalorie - 200 kcal; białko - 8,46 g; tłuszcze - 8,42 g, węglowodany - 24,78 g

Przepis dla 1 osoby
Przygotowanie: 10 minut

Pasta z fasoli z kminem rzymskim - składniki

1/2 szklanki (90 g) odsączonej białej fasoli z puszki
2 plastry suszonych na słońcu pomidorów, w oleju
1/2 łyżki oliwy z oliwek
2/3 łyżeczki suszonego kminu rzymskiego
2 szczypty pieprzu czarnego
1/6 łyżeczki soli białej
2 kromki chleba pełnoziarnistego
2 ogórki kiszone

Jak zrobić pastę z fasoli z kminem rzymskim?

Fasolę wkładamy do kielicha blendera, dodajemy suszone pomidory, oliwę i przyprawy. Blendujemy aż do uzyskania gładkiej masy.

Pastę podajemy z chlebem pełnoziarnistym i pokrojonymi w słupki ogórkami kiszonymi.