Wartość odżywcza: kalorie - 375 kcal; białko - 17,88 g; tłuszcze - 15,19 g; węglowodany - 46,21 g
Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 20 min
Zielone kaszotto z kozim serem - składniki
40 g kaszy jęczmiennej pęczak
150 g brokułu
1/2 pora
ząbek czosnku
1/2 łyżki oliwy z oliwek
1 i 2/3 łyżeczki natki pietruszki
3 szczypty pieprzu
40 g miękkiego sera koziego
1/3 łyżeczki soli
Jak zrobić zielone kaszotto z kozim serem?
Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Warzywa myjemy i obieramy. Brokuł gotujemy w całości al dente. Pora kroimy w talarki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy pora oraz czosnek. Dodajemy sól i pieprz, ugotowanego, pokrojonego brokuła oraz kaszę. Mieszamy.
Na koniec posypujemy kozim serem oraz natką pietruszki.