Wartość odżywcza: kalorie - 398 kcal; białko - 26,31 g; tłuszcze - 28,63 g; węglowodany - 8,03 g
Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 15 min
Omlet z serem camembert - składniki
2 jajka
2 szczypty pieprzu
2/3 łyżeczki tymianku
1/2 łyżki oliwy z oliwek
60 g sera camembert pokrojony w plastry
20 g rukoli
5 pomidorków koktajlowych
Jak zrobić omlet z serem camembert?
Jajka mieszamy z przyprawami i ubijamy na puszystą masę. Rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek i wylewamy na nią roztrzepane jajka. Smażymy z jednej strony, odwracamy omlet na drugą stronę i układamy na wierzchu plasterki ser. Smażymy kilka minut.
Omlet przekładamy na talerz, składamy na pół, a obok układamy rukolę i przekrojone na pół pomidorki.