Wartości odżywcze: kalorie: 395 kcal, białko: 20.39g, tłuszcze: 24.43g, węglowodany: 22.37g

Przepis dla 1 osoby
Przygotowanie: 45 minut

Carpaccio z buraka z kozim serem - składniki

2 buraki
20 g rukoli
65 g miękkiego sera koziego
1 i 1/3 łyżki migdałów w płatkach
1 i 2/3 łyżki octu balsamicznego

Carpaccio z buraka z kozim serem - przygotowanie

Buraki myjemy, owijamy w srebrną folię i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st ok. 60 minut (aż będą miękkie). Gdy ostygną, buraki obieramy, kroimy w cienkie plastry.

Rukolę myjemy, osuszamy i wykładamy.

Na talerzu układamy plastry buraka, rukolę, całość posypujemy serem, płatkami migdałowymi i polewamy octem balsamicznym.