Wartości odżywcze: kalorie- 419 kcal; białko - 19,38 g; tłuszcze - 16,77 g; węglowodany - 47,9 g

Porcja dla 1 osoby
Czas przygotowania: 15 min

Twarogowy omlet cesarski z mandarynką - składniki

50 g mielonego twarogu półtłustego
1/3 szklanki mąki orkiszowej
jajko
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1/6 łyżeczki soli
łyżka oliwy z oliwek
2 mandarynki

Jak zrobić twarogowy omlet cesarski z mandarynką?

Twaróg, jajko, mąkę, cynamon oraz sól łączymy w misce i mieszamy na gładką masę. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.

Oliwę rozgrzewamy na patelni. Wlewamy masę na patelnię i smażymy na małym ogniu, aż się przyrumieni. Przekładamy na drugą stronę i smażymy.

Omlet zdejmujemy z patelni, przekładamy na talerz i dzielimy na mniejsze kawałki (omlet cesarki to inaczej omlet porwany na części). Podajemy z cząstkami owoców, np. z mandarynkami.