Wartości odżywcze: kalorie - 389 kcal; białko - 15,56 g; tłuszcz - 17,93 g; węglowodany - 41,06 g
Dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 min
Kanapki z pastą jajeczną i awokado - składniki
jajko
pół awokado
1/2 łyżeczki musztardy
sól
szczypta czarnego pieprzu
3/4 łyżki soku z cytryny
2 kromki (60 g) chleb pełnoziarnistego
5 pomidorków koktajlowych
Jak zrobić kanapki z pastą jajeczną i awokado?
Jajko gotujemy na twardo. Przestudzone obieramy i przekładamy do miseczki. Dodajemy awokado, sól, pieprz, musztardę i sok z cytryny. Składniki rozgniatamy widelcem na gładką masę.
Kromki chleba smarujemy pastą jajeczną z awokado. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi.