Wartości odżywcze: kalorie – 426 kcal; białka – 12,24 g; tłuszcze – 20,97 g; węglowodany – 51,29 g
Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 min
Sałatka z pomelo, awokado, jogurtem naturalnym i płatkami owsianymi – składniki
10 g posiekanych orzechów włoskich
pół awokado
5 łyżek jogurt naturalny 2% tłuszczu
1/4 szklanki (30 g) płatków owsianych
1/3 sztuki (180 g) pomelo
Jak zrobić sałatkę z pomelo, awokado, jogurtem naturalnym i płatkami owsianymi?
Pomelo myjemy, obieramy ze skóry i kroimy na cząstki. Awokado myjemy, przekrawamy na pół, wyjmujemy miąższ i kroimy go w kostkę.
Owoce przekładamy do miski, dodajemy jogurt, posypujemy płatkami owsianymi i posiekanymi orzechami. Całość delikatnie mieszamy.