Na pewno będzie smacznie, świątecznie i serdecznie. W salach i na dziedzińcu wystawią się znani już klientom targu producenci oraz ci, którzy dopiero będą debiutować w Fortecy. Stoisk ze względów bezpieczeństwa będzie mniej, ale wszystkie potrzebne produkty zostaną zapewnione w wielkiej obfitości. Rozpoczęcie sezonu wiosennego ogłosi Pan Ziółko, a Ania z Mlecznej Drogi przywiezie nabiał w pięknych, nowych opakowaniach. Będą kiełbaski od Dreszlera i od Jaroszka, miód od Krężlewicza, ryby od Marcinowskiego, jajka zerówki, masło, twaróg, chrzan, rzodkiewki, żur i buraki na ćwikłę. Będzie też duży wybór dań gotowych na słono i na słodko. Nie zabraknie oczywiście serników i pięknie dekorowanych mazurków. Oferowane na targu produkty są wytwarzane rzemieślniczo, wiele ma certyfikaty ekologiczne, a wszystkie powstają z miłości do dobrego jedzenia.

W związku z pandemią i obostrzeniami w tym roku będzie trochę inaczej, ale i trochę tak samo. Pandemiczny targ wielkanocny w warszawskiej Fortecy przy ul. Sanguszki zostanie tak zorganizowany, by wszyscy, zarówno sprzedawcy, jak i klienci czuli się bezpiecznie. Organizatorzy zapewniają, że reżim pandemiczny będzie w stu procentach respektowany. Podczas targu będzie mogła przebywać tylko określona liczba osób, stoiska będą ustawione w bezpiecznej odległości od siebie i zabezpieczone zasłonami z pleksi, środki do dezynfekcji będą ogólnie dostępne, a płatności będzie można dokonywać kartą.

Na zakupy można się wybrać w najbliższą środę (31 marca) pomiędzy godziną 9-19. Podczas targu u niektórych sprzedawców będzie można składać zamówienia, a produkty będą do odbioru tuż przed świętami, w Wielką Sobotę. Od dziś do 31 marca do godziny 20 można też zamawiać produkty z oferty wielkanocnej w sklepie internetowym targ.kregliccy.pl. W tym roku oprócz świątecznych smakołyków oferta została rozszerzona o zestawy obiadowe i weekendowe oraz o większość pozycji dostępnych w Fortecy.

Więcej informacji na Facebook.com