Przewodnik Gault & Millau Polska 2020 to kulinarna mapa Polski, w której znajdziemy informację, gdzie warto zjeść, smakowicie spędzić czas, a także gdzie kupić regionalne produkty przetestowane i polecane przez grono inspektorów Żółtego Przewodnika. W tegorocznej edycji zdecydowanie powiększy się kategoria POP, w której polecane są cocktail i wine bary, kawiarnie, cukiernie i street food z jedzeniem w wydaniu gourmet. A premierze towarzyszyć będzie bezpłatna aplikacja, która pomoże nam wybrać najlepsze restauracje na wymarzony posiłek.  

Podczas gali poznamy najlepszych szefów kuchni, którzy zostaną nagrodzeni w pięciu kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku. Prestiżowym tytułem Szefa Roku mogą się pochwalić m.in.: Wojciech Modest Amaro, Paweł Oszczyk, Witek Iwański i Marek Flisiński. Premiera Żółtego Przewodnika połączona będzie z pięcioma kulinarnymi pojedynkami, do których stanie dziesiątka wybitnych szefów kuchni.