S.Pellegrino Young Chef 2019-2020 to międzynarodowy konkurs kulinarny dla młodych kucharzy z całego świata, który skupia się na rozwoju wysokiej klasy gastronomii i propagowaniu „3 złotych zasad” w kuchni – umiejętności technicznych, kreatywności i osobistej wiary w skomponowane dania. Ważnym elementem jest też zwracanie uwagi na niemarnowanie żywności i potrzeba zrównoważonego rozwoju. W regionalnym półfinale dla Europy Wschodniej nagrody otrzymali m.in. dwaj polscy szefowie kuchni. Krzysztof Konieczny zaprezentował słonecznik bulwiasty z pasternakiem, salicornem, grzybami i śmietaną, który został narodzony Fine Dining Lovers Food For Thought Award . Natomiast Łukasz Moneta zaserwował jesiotra ze ślimakami, który podbił serce jury w kategorii Acqua Panna Award for Connection in Culture.

W maju przyszłego roku polscy kucharze powalczą o tytuł najlepszego młodego szafa kuchni S.Pellegrino Young Chef.