Podczas targów prawie 200 lokalnych producentów ze wszystkich regionów Polskie zaprezentuje swoje wyroby powstające w zgodzie z ruchem slow food. Część z nich na co dzień jest trudno dostępna, bo znajduje się w ograniczonej sprzedaży. Wśród prezentowanych produktów znajdziemy m.in. ekologiczne wędliny, sery z koziego, owczego i krowiego mleka, wędzone ryby z mazurskich jezior, dżemy, konfitury, powidła, syropy, nalewki i soki z sezonowych warzyw i owoców. W czasie imprezy będzie też można spróbować tradycyjnych, regionalnych  potraw z różnych stron kraju i zobaczyć pokazy kulinarne w wykonaniu Mateusza Gesslera, Jana Kuronia czy Roberta Makłowicza. W programie targów Smaki Regionów znalazły się także pokazy kina kulinarnego, Lodowy Test Smaku i Bitwa Regionów. 

Wielkopolska. Co zjeść w krainie ziemniaków i rogali świętomarcińskich?

Targi Smaki RegionówTargi Smaki Regionów mat.pras.

Z myślą o dzieciach organizatorzy przygotowali specjalną strefę dziecka, w której czekać będą animacje i zabawy. A Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa przygotuje dla najmłodszych warsztaty z wypieku bułek, chałek i chleba.