Ambasada Krug to ekskluzywny salonik, mieszczący do 12 gości, w którym funkcjonować będzie specjalne menu, idealnie skomponowane do degustacji wszystkich rodzajów szampana Krug .
Zespół pracowników Pałacu Sobańskich jeszcze przed otwarciem odbył szkolenie w Szampanii w celu bliższego poznania marki oraz zrozumienia zasad funkcjonowania Ambasad Krug w innych krajach. Na podstawie zdobytej wiedzy, szef kuchni Robert Skubisz stworzył ekskluzywne menu dostępne jedynie w Ambasadzie Krug.
Na całym świecie jest jedynie 130 punktów Kruga, natomiast Ambasad działających w charakterze wydzielonego gabinetu - już jedynie ok 20-tu. Znajdują się one jedynie w najbardziej prestiżowych lokalizacjach wybieranych przez markę m.in. w: Mandarin Oriental Hong Kong, Dorchester London, Adlon Berlin, Guy Savoy Las Vegas. A teraz również w Polsce w Warszawie przy restauracji Amber Room. W saloniku Krug serwowane będą śniadania, lunche, kolacje a także istnieje możliwość organizacji imprez zamkniętych. Ceremonię otwarcia dla Cz łonków Klubu Polskiej Rady Biznesu poprowadził Ambasador Kruga Romain Cans.
Propozycja Menu w Ambasadzie Krug:
Amuse bouche
***Krem z warzyw/ Cream of vegetables
*** Morze/ Sea
Małże świętego Jakuba, groszek, jesiotr / St.Jacques, peas, sturgeon
***Ziemia/ Earth
Balotyna z foie gras, gruszka, brioche/ Foie gras balotine, pear, brioche
***Las / Forest
Polędwiczka z sarny, pietruszka, sos winny/ Venison loin, parsley, wine sauce
***Chmury/ Clouds
Wata cukrowa /Cotton candy
***Fantazja / Fantasy
Czekolada, wanilia, złoto/ Chocolate, vanilla, gold
Cytryna, herbata, melisa/ Lemon, tea, lemon balm
Ser ,orzechy, karmel / Cheese, nuts, caramel