Pyszny początek: Czy czuje Pani churros? Uzależniające ciasteczka z Hiszpanii
Dobre smaki: Smakowite nowości do schrupania i wypicia
Ładne rzeczy: Najnowsze urządzenia i drobiazgi do twojej kuchni
Modne trunki: Nowiny i plotki ze świata szlachetnych napitków
Fajne miejsca: Restauracje, do których warto zaglądać
Specjały:
Praw fizyki pan nie zmienisz.
Drinki jak z laboratorium, czyli miksologia molekularna
Objadając się słońcem: W prawosławne ostatki raczymy się blinami
Tu BiSzwat - urodziny drzew: O tym mało znanym żydowskim święcie opowiada Malka Kafka
Smakowita historia: Dwa dni w Marrakeszu wystarczą, aby naładować baterie w środku zimy
Kuchenna magia miłosna: Tajemnice afrodyzjaków odkrywa antropolog kultury dr Zuzanna Grębecka
Na dwa sposoby: Niezły kwas. Cytryna w herbacie to za mało. Dodajemy ją do ciasta i do krewetek
Szkoła francuskiego: Gâteau Savarin. W tym miesiącu w naszej akademii słynna babka nasączana rumem
Z notatnika Jamiego Olivera: Czekoladowe szaleństwa. Jamie rozpieszcza nas przepisami na dekadenckie potrawy
Ekspres Błażeja Żeberka pieczone w sosie ostrygowym i miodzie. Zimowa propozycja Kucharza Roku 2011
Gotuj z pasją: Wielka Porcja do podziału. W wielkim garze miesza dla was Tomek Woźniak
Warto wiedzieć: Ser na deser. Grecki ser manouri. Do sałatki i do lodów
Gwarancja smaku: Wyprasowany owoc. Polska róża - dzika róża
Spotkania za stołem: Nie taki Gordon straszny. Ze słynnym Gordonem Ramsayem, postrachem początkujących kucharzy, rozmawia Olga Badowska
Felieton: Myśli na czubku widelca. Ludwik Lewin: Moda sprzed lat trzystu - nadal aktualna Kulinarny karnet Tessy: Coś słodkiego do herbaty. Tessa Capponi-Borawska piecze ciasta i ciasteczka
Na dwa głosy: Stek na stoku. Tadeusz Pióro gotuje, Marek Bieńczyk dobiera trunki
Plus minus: Co pić: poradnik subiektywny. Armaniak, starszy (i ponoć ciekawszy) brat koniaku