Pyszny początek: Z gruszki (bez pietruszki). Łatwy tort orzechowy z masą serowo-gruszkową

Dobre smaki: Smakowite nowości do schrupania i wypicia

Ładne rzeczy: Najnowsze urządzenia i drobiazgi do twojej

Specjały: Wypasione. Mięso jagnięce - w stylu śródziemnomorskim i azjatyckim

Musujące menu: Co podać do szampana?

Na ostatnią chwilę: Przygotowujemy prezenty - pieczemy ciasteczka i pięknie pakujemy w to, co znajdziemy w kuchni

Tomek Woźniak: Party time. Szybkie minidania na karnawałową domówkę

Smakowita historia: Bogactwo biedy. Co się jada w Lozere, jednym z najbiedniejszych departamentów Francji

Świat na ulicy: Wszystkie kuchnie świata w jednym miejscu: na berlińskiej Simon-Dach-Strasse

Na dwa sposoby: Czekolada na poważnie. Pasuje niemal do wszystkiego, trzeba tylko zachować proporcje

Ekspres Błażeja: Pstrąg pieczony w szynce parmeńskiej z cytrusowo-pietruszkowym makaronem.

Szkoła gotowania: filet de boeuf en croute: Zaczynamy cykl prezentujący klasykę kuchni francuskiej.

Warto wiedzieć: Niezły brzydal. Topinambur? To nie kalambur, tylko słonecznik bulwiasty!

Gwarancja smaku: Słodkie Ciuciu. O miejscu, gdzie spełniają się marzenia łakomczuchów i cukierkożerców

Spotkania za stołem: Babskie gotowanie. Z Nigelem Slaterem

Kulinarny karnet Tessy: Zupa na chandrę

Felieton: Myśli na czubku widelca. Ludwik Lewin: Jak po maśle

Amelia w krainie diet: O dobrych i złych kaloriach

Akademia wina: Ewa Wieleżyńska: Etykieta wina, cz. 2

Na dwa głosy: Zwierzątka nasze kochane. Królik i wino.

Plus minus: Co pić: poradnik subiektywny. Polskie wina.

Kucharz odkrycie roku 2012: Zaczynamy nasz piąty plebiscyt!