Dla 4-6 osób
Przygotowanie: 25 minut
Pasta z makreli i jajek – składniki:
- 4 jajka
- wędzona makrela ok. 300-400 g
- 1/2 cebuli
- 3 ogórki kiszone lub konserwowe
- łyżka posiekanego szczypiorku
- łyżeczka musztardy dijon (opcjonalnie)
- czubata łyżka majonezu
- świeżo mielony pieprz
Do podania:
- ulubione pieczywo
Jak zrobić pastę z makreli i jajek:
1. Jajka gotujemy na twardo (ale nie dłużej niż 8 minut od zagotowania, bo żółtka brzydko ściemnieją i staną się gumowate).
2. W tym czasie rybę dokładnie oczyszczamy palcami ze skóry i z ości, przekładamy do miski i jeszcze rozdrabniamy przy pomocy widelca.
Wypróbuj prenumeratę cyfrową Wyborczej
Pełne korzystanie z serwisu wymaga włączonego w Twojej przeglądarce JavaScript oraz innych technologii służących do mierzenia liczby przeczytanych artykułów.
Możesz włączyć akceptację skryptów w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Sprawdź regulamin i politykę prywatności.