Czy wiesz, jak możesz zwiększyć wartość odżywczą kawy, a jednocześnie nadać jej sezonowego smaku? Pumpkin Spice Latte z dodatkiem sezonowego warzywa i korzennych przypraw z pewnością ci zasmakuje, a przy tym dostarczysz sobie witaminy A, E, witamin z grupy B, kwasu foliowego, magnezu i manganu, których źródłem jest dynia piżmowa.
Mleko dyniowe można przygotować w większej ilości na zapas, mnożąc podane w przepisie proporcje, a następnie przechowywać je kilka dni w lodówce. Dzięki temu w dowolnym momencie przyrządzimy sobie dyniową kawę, dodając jedynie zrobione szybko espresso. Słodkie, rozgrzewające mleko z pewnością zasmakuje też dzieciom. Nie ma też żadnych przeciwwskazań, aby bazą był napój roślinny – sojowy, migdałowy czy owsiany. Pumpkin Spice Latte stanie się wtedy odpowiednie dla wegan czy osób, które nie tolerują laktozy.
Wypróbuj prenumeratę cyfrową Wyborczej
Pełne korzystanie z serwisu wymaga włączonego w Twojej przeglądarce JavaScript oraz innych technologii służących do mierzenia liczby przeczytanych artykułów.
Możesz włączyć akceptację skryptów w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Sprawdź regulamin i politykę prywatności.