Czy wiesz, jak możesz zwiększyć wartość odżywczą kawy, a jednocześnie nadać jej sezonowego smaku? Pumpkin Spice Latte z dodatkiem sezonowego warzywa i korzennych przypraw z pewnością ci zasmakuje, a przy tym dostarczysz sobie witaminy A, E, witamin z grupy B, kwasu foliowego, magnezu i manganu, których źródłem jest dynia piżmowa.

Mleko dyniowe można przygotować w większej ilości na zapas, mnożąc podane w przepisie proporcje, a następnie przechowywać je kilka dni w lodówce. Dzięki temu w dowolnym momencie przyrządzimy sobie dyniową kawę, dodając jedynie zrobione szybko espresso. Słodkie, rozgrzewające mleko z pewnością zasmakuje też dzieciom. Nie ma też żadnych przeciwwskazań, aby bazą był napój roślinny – sojowy, migdałowy czy owsiany. Pumpkin Spice Latte stanie się wtedy odpowiednie dla wegan czy osób, które nie tolerują laktozy.

Twoja przeglądarka nie ma włączonej obsługi JavaScript

Wypróbuj prenumeratę cyfrową Wyborczej

Pełne korzystanie z serwisu wymaga włączonego w Twojej przeglądarce JavaScript oraz innych technologii służących do mierzenia liczby przeczytanych artykułów.
Możesz włączyć akceptację skryptów w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Sprawdź regulamin i politykę prywatności.